Benefietconcert

Vrijdag 14 september 2018 organiseert de Verre Projecten Organisatie van de Protestantse Gemeente Middelburg een Benefietconcert waaraan door Voice Four haar medewerking wordt verleend. Sander van Marion speelt deze avond op het orgel. Ankie Kaljouw verzorgt met panfluit de verdere muzikale invulling. Doel van het concert is financiële ondersteuning voor projecten in Roemenie, Bangladesh en Tanzania in te zamelen.

Organist van Marion is een internationaal bekende kerkorganist. Zijn concerten zijn sprankelend door zijn lichte speeltrant, verrassende registerkeuzes en improvisatietalent.  Hierdoor brengt hij het kerkorgel dichtbij de mensen, en zeker bij jongeren. Diverse onderscheidingen vielen hem ten deel: o.a. de Medaille d’Or voor Franse orgelcultuur. Sander van Marion is al vele jaren organist van de Bethelkerk te Scheveningen.

Panfluitiste Ankie Kaljouw is op latere leeftijd begonnen met panfluit spelen. De eerste lessen kreeg zij van Simon Christiaansen. Hierna van de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pirvu. Momenteel wordt ze gecoacht door de Tsjechische panfluitiste Liselotte Pokyta en speelt ze in het Balkanensemble van Mihai Scarlet in Den Haag.

Zowel Sander van Marion, Ankie Kaljouw als Voice Four brengen samen een gevarieerd repertoire van geestelijke liederen, klassieke muziek en Roemeense volksmuziek.  Locatie: Nieuwe Kerk in Middelburg. Aanvang concert om 20.00 uur. De toegang is vrij. Voor de Verre Projecten is er na het concert een collecte.

Hartelijk welkom!